Een functionele klassieker voor het Huis van de Industrie (Industriens Hus)

Tijdens de ingrijpende renovatie van het Huis van de Industrie (Industriens Hus) in Kopenhagen werd Pressalit Seats gekozen als leverancier van alle toiletzittingen in het gebouw. De opdrachtgever koos een van de meest populaire modellen van Pressalit Seats, die dankzij zijn slimme functies het werk van het schoonmaakpersoneel eenvoudiger maakt.

De modernisering van het Huis van de Industrie op de Rådhuspladsen in Kopenhagen is een van de meest besproken Deense bouwprojecten uit de recente geschiedenis. Toen de Deense werkgeversorganisatie Dansk Industri besloot haar hoofdzetel aan de 21ste eeuw aan te passen, viel de keuze van de toiletzittingen op het populaire Sign-model van Pressalit Seats. Verkoopadviseur Kenneth Jensen van Pressalit Seats legt uit dat de klassieke witte zitting niet alleen gebaseerd is op de uitstraling van het Huis van de Industrie, maar ook het dagelijks werk van het schoonmaakpersoneel eenvoudiger maakt.

– Sign is een klassiek Scandinavisch model, dat dankzij zijn vormgeving eer bewijst aan het Huis van de Industrie. Het model wordt gekenmerkt door een strak Scandinavisch design, dat aangevuld wordt door de elegante boogvorm van het deksel. Sign werd onlangs geüpdatet met de ’lift off’-functie, die het mogelijk maakt de zitting tijdens het schoonmaken te verwijderen. Op die manier kunnen de toiletten van het gebouw gemakkelijker en sneller worden schoongemaakt, wat dan weer de werktijd van het schoonmaakpersoneel verkort, legt Kenneth Jensen uit.

Stevige samenwerking zorgde voor het contract

Tijdens het bouwproces stond Pressalit Seats voortdurend in contact met de werfleider van Dansk Industri en met L&H-Rørbyg, de installateur voor de verwarming, de ventilatie en het sanitair van het gebouw. Dankzij deze goede samenwerking werd Pressalit Seats gekozen om alle 157 toiletzittingen voor het Huis van de Industrie te leveren, en was Pressalit Care de eerste keuze voor het leveren van handicapvriendelijke wastafels en toiletsteunen voor de gehandicaptentoiletten van het Huis.

Feiten betreffende het Huis van de Industrie:

  • Het Huis van de Industrie is de hoofdzetel van de privaatrechtelijke beroeps- en werkgeversorganisatie Dansk Industri, die 10.000 Deense ondernemingen met een totale omzet van ongeveer 1 miljoen Deense kronen vertegenwoordigt. 
  • De renovatie van het Huis van de Industrie werd ontworpen door tekenstudio Transform uit Århus.
  • De ingrijpende renovatie van het gebouw duurde 970 dagen en was klaar in mei 2013.
  • Het huis heeft een kenmerkende glazen gevel met LED-verlichting, die met de stedelijke omgeving communiceert via wisselende grafische patronen, die over het gebouw heen en weer bewegen. 
  • Het Huis van de Industrie is een laagenergiewoning van klasse 2 die haar energie haalt uit zonnecellen en die regenwater recupereert voor de watervoorziening en de toiletten.