Colour Blend

In samenwerking met het populaire Nederlandse designerduo Scholten en Baijings, daagt Pressalit Seats de traditie uit en toont ze dat ook eenvoud en stijl kunnen verrassen.

Stefan Scholten en Carole Baijings combineren minimale vormen en een evenwichtige kleurenselectie met traditionele handwerktechnieken en industrie¨le productie. Met een opvallende ontwerpstijl bouwen Scholten & Baijings én brug tussen de ontwerper, de kunstenaar en de producent. De nauwe samenwerking van het designduo met bekwame vakmensen en leidinggevende producenten resulteert in ontwerpen die zowel gekenmerkt worden door een perfecte afwerking als door een persoonlijk signatuur. Dankzij hun unieke interpretatie van zeer uiteenlopende productieproce´de´'s en werkmethodes kunnen Scholten & Baijings keer op keer producten aanbieden die tegelijkertijd functioneel, karakteristiek en vernieuwend zijn. Het wordt gekenmerkt door een samenspel van geometrische vormen, eenvoudige grafische lijnen en vooral verrassende details. Net om die reden was het jonge duo de ideale keuze om de Pressalits Seats opnieuw uit te vinden en uit te werken.

De Color Blend reeks is gebaseerd op een zuiver stippenpatroon en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Het kleurenpallet werd gekozen op basis van een kleurenstudie, opdat de grafische expressie van de reeks zou passen bij de klassieke witte basiselementen van de badkamer.
De nuances in het stippenpatroon passen bij de bestaande kleurencollectie van Pressalit Seats en gaat van lichtgrijze tinten, langs lichtblauw tot wit.  De kleurencombinaties werden zodanig ontworpen dat ze passen in de vier werelden ’White Basics’, ’Solid Grey’, ’All Natural’ en ’Black Tones’.

Colour Blend is verkrijgbaar in de series  Modern Art en Pressalit 3