Pressalit gaf kleur aan de ISH-handelsbeurs

Het is een traditie bij Pressalit om samen te werken met bekende ontwerpers. Pressalit daagt uit en verrast met nieuwe vormen, kleuren en functies, die werden voorgesteld tijdens de grootste internationale VVS-handelsbeurs ter wereld in maart.

Het Nederlandse designerduo Scholten & Baijings gaf kleur aan de stand van Pressalit tijdens de ISH-handelsbeurs. Deze beurs vond plaats in Frankfurt, van 10 tot 15 maart 2015.  Stefan Scholten en Carole Baijings ontwierpen de reeks Colour Blend, dit zijn toiletzittingen die versierd werden met een bijzonder stippenpatroon.   

Vier werelden  
Met Coulour Blend kan men een unieke badkamer creëren. Het stippenpatroon van de toiletzittingen werd ontworpen op basis van het bestaande kleurenpalet van Pressalit Seats.  De nuances gaan van klassiek wit tot lichtgrijs en fel blauw. De ontwerpers creëerden vier werelden die beschrijven welke indruk elke zitting nalaat in de ruimte.  Alle kleuren passen natuurlijk bij de witten tinten van de toiletpot.      

Dynamisch designduo    
Versierde toiletzittingen  zijn een nieuw fenomeen bij het Noordse sanitairdesign, dat traditioneel veel eenvoudiger is. De twee Nederlandse ontwerpers zijn evenwel gekend voor de manier waarop zij minimalistische vormen combineren met een evenwichtig kleurenpallet.  Dankzij het talent van Scholten en Baijings om verschillende productieprocessen en werkmethoden te combineren ontstaan er producten die zowel functioneel, uniek als innovatief zijn.  De Colour Blend reeks is hiervan een mooi voorbeeld.  

Nieuwigheid met verleidelijke vormen 
Op de ISH-handelsbeurs stelde Pressalit Seats eveneens de gloednieuwe designzitting SWAY D voor. Dankzij zijn delicate en smaakvolle design is SWAY D een decoratief element in de badkamer en tegelijkertijd ook een comortabele toiletzitting. SWAY D introduceert een verderlichte lijn in een unieke dunne zitting.  Het fijne gebogen profiel is het resultaat van verschillende uren handwerk tijdens de inleidende designfase. SWAY D werd ontworpen door Pressalits eigen ontwerper Lars Herold. Het was zijn ambitie om een zitting te onwerpen voor de kritische minimalist.  Een ambitie die zeker geslaagd is. 

Deense productie
De nieuwe designzitting wordt, net als alle andere zittingen van Pressalit Seats, geproduceerd in de fabriek in Ry.   Hier vindt alle productie en technologieontwikkeling plaats.