Neem toch plaats op de rustigste plaats in huis

Negen maanden van ons leven brengen we door op het toilet. Uit onderzoek naar onze toiletgewoonten blijkt dat tijd een welkome onderbreking is in een drukke dag - vooral bij gezinnen met kleine kinderen.

Onderzoeksbureau YouGov bestudeerde de toiletgewoonten van de inwoners van de Noordse landen. 4.019 personen antwoordden op de vraag hoeveel tijd ze op het toilet doorbrengen en hoeveel waarde ze hechten aan de tijd die ze daar alleen kunnen doorbrengen.

Het onderzoek toont aan dat Denen gemiddeld 15 minuten per dag op het toilet doorbrengen, terwijl Zweden en Noren minder tijd nodig hebben. Finnen brengen de meeste tijd op het toilet door. Gemiddeld 20 minuten per dag. 

Toevluchtsoord voor drukke ouders
We gaan niet enkel uit noodzaak naar het toilet. Volgens het onderzoek van YouGov is het toiletbezoek een welkome afwisseling in het dagelijkse leven. Van de ouders met kleine kinderen antwoordt 45 procent dat quality time de favoriete bezigheid is in de badkamer. 

Ook de Smartphone is een populaire metgezel tijdens het toiletbezoek van de Noordse bevolking. Hij wordt voornamelijk gebruikt wanneer jonge Denen hun broek losknopen. Ongeveer de helft van de 18-34-jarige Denen onderhoudt zich tijdens het toiletbezoek met de telefoon. 

Ook boeken en tijdschriften zijn een populair tijdverdrijf in het kleinste kamertje. Ruim 30 percent van de jonge Zweden tussen 18-34 jaar doodt de tijd met lezen, terwijl slechts een vierde van de Denen leesvoer meeneemt.